Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

13:33 21 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kentteki terör saldırısına ilişkin, "Gaziantep halkının sağduyusuna güveniyoruz. Provokasyonlara gelmeyecek, teröre karşı tek yürek olarak birlik ve beraberliğe sahip çıkacağız." dedi.

Konukoğlu yazılı açıklamasında, Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'nde bir düğünde yapılan menfur bombalı terör saldırısından derin üzüntü duyduklarını belirterek, Gaziantep halkına başsağlığı diledi.

Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Konukoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsanların en mutlu gününü kana bulamak, çoluk çocuk demeden masum insanlara kıymak apaçık caniliktir. Yüzyıllardır kardeşliğin ve hoşgörünün simgesi Gaziantep’te bu alçak saldırıyı yapanları ve destek verenleri şiddetle kınıyorum. Başımız sağ olsun. Gazi şehrimize büyük geçmiş olsun. Hain terör saldırılarıyla ülkemizin huzuru, birlik beraberliği ve istikrarı bozulmak istendi. Türkiye güçlü bir ülkedir. Biz binlerce yıldır hiçbir dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan kardeşçe yaşayan büyük bir milletiz. Birlikte daha güçlüyüz. Gaziantep halkının sağduyusuna güveniyoruz, provokasyonlara gelmeyecek, teröre karşı tek yürek olarak birlik beraberliğe sahip çıkacağız. Bizi bölmek, bizi birbirimize düşürmek isteyen içteki ve dıştaki hainlere hiçbir zaman fırsat verilmeyecektir."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.