Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldrısına tepkiler

19:09 21 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldrısına tepkiler

Anadolu Platformu, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Anadolu Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Saldırının görünen ve gerçek failleri konusunda henüz net bir bilginin olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsanlığın son kalesi bu topraklarda, kirli hesaplar içinde olanların varlığı herkesin artık malumudur. PYD-PKK-DAİŞ-FETÖ ortaklığında ve işbirliğinde gerçekleşen bu menfur eylemler ve saldırıların tek hedefi Türkiye'nin tam bağımsızlığıdır. FETÖ, PKK ve Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Hepsine, Sivil Toplum olarak net mesajımız şudur; Türkiye'de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin ne silahları ne de bombaları yetmeyecektir. Türkiye'de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin ne silahları ne de bombaları yetmeyecektir. Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır."

Açıklamada, milletin, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAİŞ’in yıllardır yaptığı canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, Gaziantep’te denenen aynı alçak oyunun tutmayacağı milletin bu provokasyonun gerisindeki gerçek niyeti deşifre ederek, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla taviz vermeyeceği vurgulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.