Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısı

19:58 21 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin, "Başta iktidar olmak üzere, muhalefet, iktidar ayrımı olmaksızın terör dediğimiz hadisenin üzerine topyekun gidebilmeliyiz. Bu ruhun oluşturulması noktasında herkes özverili olmalı. Biz bize düşene hazırız." dedi.

Yalçın, beraberindeki milletvekili heyetiyle saldırıda yaralananları hastanelerde ziyaret etti.

Saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini ileten Yalçın, "Bu terörü lanetliyoruz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak sadece şiddetle kınamaktan ziyade lanet olsun, bir daha olmasın inşallah. Burada yapmış olduğumuz inceleme araştırma ve görüşmeler sonrasında vatandaşlarımızda kısmen bir endişenin olduğunu gördük ama son derece büyük bir korku, son derece büyük bir infial şekliyle değil. Terör odaklarının istediği budur zaten. 15 Temmuz sonrasında darbeyle yapamadıklarını anlaşılan o ki birkaç terör örgütünü farklı planlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerine göndermek suretiyle yapmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Semih Yalçın, 15 Temmuz darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bu ülkenin büyük bir kaosun içerisine gireceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İşte taşeronlar durumundaki terör örgütleri, onların üst aklı olan emperyalist mahfiller, şimdi 15 Temmuz sonrasındaki Türkiye'yi getirmek istedikleri noktaya bu yolla ulaşmaya çalışıyorlar. Nedir o? Gayet açık söylemekte fayda var. Türkiye'nin Lübnanlaştırılmasıdır veya Türkiye'nin bugün Suriye benzeri terör örgütlerinin cirit attığı bir savaş alanı haline getirilmesidir. Dolayısıyla bu çok fevkalade kötü bir tablo anlamına gelir. Bundan kurtuluş var mı? Var. Bu kaosu yaşamamalıyız. Artık terörün bitmesi lazım." MHP'nin bu konuda önlemlerini defaatle söylediğini anlatan Yalçın, "Hatta bu noktada taviz vermeksizin, terörün bitmesi noktasında, 'aman yeter ki bitsin, şanı şerefi kimin olursa olsun', 'iktidar partisi bitirsin, onun olsun' mantığıyla hareket eden bir partidir. Bu noktadan hareketle mevcut hükümete terörün bitirilmesi noktasındaki desteğimizi her zaman verdik, vermeye de devam ediyor. Alınacak her tedbirin yanındayız. Eğer anaların gerçekten ağlamaması isteniyorsa artık gözümüzün önüne bakmalıyız. Doğru tedbirler almalıyız. Gerek ülke içerisinde, gerekse sınırlarımızın hemen ötesinden ithal ettiğimiz bu terörün hep birlikte kökünü kazımalıyız. Terörün bitirilmesinin yol ve yordamı çok net 7 Ağustos'taki o Yenikapı mitingiyle oluşan ruhun muhafazası lazım." ifadelerini kullandı.

- "Terör mutlaka bitirilmeli"

Yalçın, hastanede yaralıları ziyaretleri sırasında karşılaştıkları bir durumu şu sözlerle anlattı:

"Ağır olan çocuğumuzun başında duran annesinin bize seslenişi şuydu. 'Terörden kaçtık, savaştan kaçtık.' Gaziantep'e gelmiş, yerleşmiş, Güneydoğu'dan çıkmış, gelmiş. 'Kaçtık, burada başımıza geldi' diyor. 'Oğlumun birini orada kaybettim, biri burada, ölenin cenazesine de gidemedim' diyor. Yaralı olan çocuğumuz da oldukça ağırdı. Bu tablonun bitmesi lazım. Bitmesi isteniyorsa başta iktidar olmak üzere, muhalefet, iktidar ayrımı olmaksızın terör dediğimiz hadisenin üzerine topyekun gidebilmeliyiz. Bu ruhun oluşturulması noktasında herkes özverili olmalı. Biz bize düşene hazırız. Ne isteniyorsa bu noktada. Bir defa daha sesleniyorum. Terör mutlaka bitirilmeli."

- HDP'nin saldırıyı kınaması

Semih Yalçın, HDP'nin saldırıyı kınamasını ise "Henüz rüştünü ispatlamadığı kanaatindeyim. Çünkü 40 yıllık bir geçmiş ve bu geçmiş içerisinde bir siyasi partinin terör odaklarıyla ilgisi var, illiyeti var. Bunun tamamıyla sonlandırılması lazım, ellerdeki kanın temizlenmesi lazım. Bunlar olmadan, bir hesaplaşma olmadan bu ülkede normalleşme olmaz." şeklinde değerlendirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.