Gaziantep

Su kabağından gece lambası, atık malzemeden tank yapıyor

10:16 01 Eylül 2016
Su kabağından gece lambası, atık malzemeden tank yapıyor

Gaziantep'te yaşayan emekli İmam Uzun, bahçesinde yetiştirdiği su kabağından gece lambası, atık malzemelerden mini tank ve otobüs ile bisiklet yapıyor.

Kent merkezindeki Büdeyri Hanı içerisinde küçük bir dükkanı bulunan emekli 57 yaşındaki İmam Uzun, emekliliğin ardından hobi olarak su kabağından lamba ve atık malzemelerden tank, otobüs ve motosiklet yapmaya karar verdi.

Tarlasında yetiştirdiği su kabaklarından gece lambası yapan Uzun, aynı zamanda atık malzemelerden mini tank, otobüs, minibüs, motosiklet, uçak ve benzeri araçlar yapıyor.

Geçimini bu şekilde sağlayan Uzun'un yaptığı ürünler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra hobi amaçlı su kabağından gece lambası, atık malzemelerden çeşitli eşyalar yapmaya karar verdiğini belirtti.

- Kabakları tarlasında üretiyor

Tarlasında su kabakları yetiştirdiğini belirten Uzun, "Lambanın herşeyini kendim üretiyorum. Tohumu dahi kendim almıyorum, ürettiğimiz kabakların tohumlarını kullanıyorum. Yaptığım iş kabak avize sanatı olarak geçiyor. Emekli olmadan öncede yapıyordum ama emekli olduktan sonra profesyonel olarak yapmaya başladım. Kendi tarlamda ektiğim kabaklardan gece lambası yapıyorum. Bu gibi işlerle ilgilenerek milletimizin isteğine sunuyorum." dedi.

Tarlasında yetiştirdiği su kabakların olgunlaşmasının ve kullanıma hazır hale gelmesinin yaklaşık bir yıllık zaman aldığını ifade eden Uzun, kabakların içlerinin temizlendikten sonra üzerinde gerekli işlemlerin yapıldığını aktardı.

Uzun, kullanıma hazır kabakları şekillerine göre motifler yaptıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Üzerinde yaptığım desenlerin yoğunluğuna göre yapımı bir iki günümü alıyor. Fiyatları da üzerindeki işlemelere göre değişiyor. Kabakların küçük olmaları ve eğimli olmalarına göre yapılışı farklılık gösteriyor. Zaten fiyatlarını da bu özellikleri belirliyor. Su kabağından yaptığım lambaların fiyatları 40-120 lira arasında değişiyor. Benim müşterilerimi genellikle yerli turistler oluşturuyor. İnsanlar çok fazla ilgi gösteriyor. İnsanlar, sevdikleri motiflere göre lamba alıyor. Burada 60 çeşit lambam var. İnsanlar buraya gelerek beğendiklerini seçip alıyorlar. Tabi biz insanlara farklı bir hizmeti de sunabiliyoruz. İnsanlar zevklerine göre işlemeler istediğinde kolaylık sağlayabiliyoruz. Bize 1-2 günlük süre verdiklerinde üzerinde gerekli işlemeleri yapıyoruz ya da isim yazdırıyoruz. Yaptığımız işlerle kentte turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Otobüs ve bisikletlerden topladığı atık malzemelerden çeşitli eşyalar yaptıklarını dile getiren Uzun, "Topladığım malzemelerinden en uygun şekilde eşyalar yapıyorum. Atık malzemelerden uçak, otomobil, tanklar, çocuk oyuncakları yapıyorum. Vatandaşlar daha çok çocuklarına zarar vermeyecek eşyaları tercih ediyor. Bu şekilde hem kendi bütçeme hemde ülke ekonomisine katkı sağlıyorum. Bu atık malzemeleri bu sayede değerlendiriliyor. Araçları, atık malzemelerden yaptığımdan dolayı fiyatları da uygun oluyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşlar atık malzemelerden yaptığım tanklara daha çok ilgi gösteriyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.