Gaziantep

Kurban Bayramı'na doğru

12:09 08 Eylül 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Gaziantep'te iş dünyasının temsilcileri, Kurban Bayramı'nı kutladı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yayımladığı mesajında, bayramların milli manevi değerlerin coşkuyla yaşandığı, neşe ve mutlulukların katlandığı, toplumsal dayanışma ve paylaşmanın güzel örneklerinin sergilendiği en önemli günler olduğunu belirtti.

İslam coğrafyasında bir taraftan bayrama girecek olmanın sevinci içerisindeyken, diğer taraftan yaşanan çatışmalar ve acılar nedeniyle hüzünlü olduklarını ifade eden Konukoğlu, İslam ülkelerinde yaşayan her bir gönül kardeşinin huzur içerisinde bir bayram geçirmesini diledi.

Konukoğlu, "Vatanımızı bölmeye çalışan hain terör olayları ve evlatlarımızı şehit vermemizden dolayı içimiz buruk bir şekilde mübarek Kurban Bayramını idrak ediyoruz. İnşallah bu terör olayları son bulacak ve toplum olarak daha güzel günler yaşayacağız. Bayramlar vesilesiyle bizi biz yapan değerlerimize sımsıkı sarılalım ve yaşatalım. Sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçireceğimiz bir bayram olması dileklerimle, tüm halkımızın ve Gaziantepli hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

- GSO Meclisi Başkanı Topçuoğlu

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Kurban Bayramı'nın dünyaya ve Türkiye'ye barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Türkiye ve dünya genelinde yaşanan sıkıntıları ve insanların karşı karşıya kaldığı sorun ve sıkıntıları yakından takip ettiklerini ifade eden Topçuoğlu, bayramların insanlar arasındaki birlik ve beraberliğin, sevgi ve dostluğun gelişmesini sağlarken yardımlaşma ve dayanışma duygularının da ön plana çıkmasında önemli rol oynadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'nın özellikle ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan terör olaylarının son bulmasında etken olmasını dilerken Türk-İslam alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramı millet olarak teröre karşı tek vücut olmamız, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz, olaylar karşısında sağduyulu davranmamız ve yaşanan sıkıntıları aşabilmemiz için en büyük vesilelerden birisidir. Kurban Bayramı'nın huzur ve barışın hakim olmasına katkı sağlaması dileklerimle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyor, ülke bağımsızlığımız için canlarını esirgemeyen şehitlerimizi rahmetle anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

- GTO Başkanı Bartık

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, düşmanların barıştığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveleştiği, dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir Kurban Bayramı'nı daha kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Ülkenin zorlukları birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek aşılabileceğini ifade eden Bartık, şöyle devam etti:

"Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bayramlar, yardımlaşma ve dayanışmanın üst seviyelere çıktığı, birlik ve beraberliğin en sıcak şekilde hissedildiği özel günlerdir. Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Bayramlar, sevincin, mutluluğun geleceğe beslenen umudun yeşerdiği müstesna günlerdir. Bu vesileyle GTO yönetim kurulunun, meclis üyelerinin, meslek komite üyelerinin, GTO üyelerinin, iş dünyasının ve hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

- GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çıkmaz, mesajında, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu sürecin elbirliğiyle aşılacağını bildirdi.

Zor zamanlarda önemli işlere imza atan ihracatçıları canı gönülden tebrik eden Çıkmaz, Güneydoğu'dan çıkan ürünlerin dünyanın dört bir köşesine taşınmasını istediklerini ifade ederek, mesajında "Küskünlerin barıştığı, kan davalarının sulh olduğu bu nadide günlerin kıymetini bilmemiz lazım. Birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

- GAHİB Başkanı Kaplan

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye ve ortak değerlere sahip çıkması gerektiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan da bayramların bunun için büyük bir fırsat olduğunu aktardı.

Kaplan, bayramların insanlar arasındaki yakınlaşma ve dayanışmayı arttıran önemli fırsatlar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülke olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, kucaklaşmaya ve ortak değerlerimize sahip çıkma zamanı. Bayramlar bu anlamda en önemli öğeler arasında yer alır. Kurban Bayramı bunun için önemli fırsattır. Bayramın birleştirici, kenetleyici, birlik ve beraberliği arttırıcı yönlerini iyi değerlendirmek ve bir birimize kenetlenerek içerisinde bulunduğumuz sorunları çözmek zorundayız. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığı ve bekası için canlarını göz kırpmadan feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın ülke olarak yaşadığımız sorunların çözümüne vesile olmasını diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.