Gaziantep

Cerablus Suriye için umut oldu

11:37 10 Eylül 2016
Cerablus Suriye için umut oldu

KEREM KOCALAR - Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus'ta sadece Suriye'nin gerçek sahiplerinin olduğunu belirterek, "İnşallah Cerablus'taki bu durum, tüm Suriye'ye yayılır. Cerablus'taki durumu gören ve duyan Suriyelilerin huzurlu günlere olan inancı her geçen daha da artıyor." dedi.

Göreve yeni seçilen Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus halkının Türkiye'nin sonsuz desteğiyle mutlu günlere ulaştığını söyledi.

Cerablus için elinden geleni yapan Türk ordusundan hükümetine, sivil toplum örgütlerinden vatandaşlarına kadar her kesime minnettar olduklarını anlatan Habeş, "Türkiye önce bizi DAEŞ'ten kurtardı, şimdi de yardımlarıyla Cerablus'u ayağa kaldırıyor." dedi.

Türkiye'nin ilçe genelinde yaşamdan sosyal hayata kadar hemen her konuda adeta seferberlik ilan ettiğini belirten Habeş, şu an için ilçede içme suyu, elektrik ve hastane gibi temel ihtiyaçların olmadığını belirterek, bu konuda da Türkiye'nin önemli çalışmalar yaptığını vurguladı.

Habeş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin Cerablus halkı için elinden geleni yapacağına olan inancımız sonsuz. Cerablus'ta şu an hastane, elektrik ve su yok ama Türk yetkililer bunların hepsi için çalışıyor. Bugün veya yarın elektrikle içme suyuna kavuşacağız. Hastane ise birkaç güne kadar faaliyete geçecek."

Habeş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cerabluslular için yaptıklarının hiçbir zaman unutulamayacağını belirtti.

Cerablus halkının huzurlu günlere kavuşma noktasındaki umutlarının her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Habeş, şunları kaydetti:

"Keşke tüm Suriye, aynı Cerablus gibi olsa çünkü insan için en önemli şey, huzurdur. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Şu an Cerablus'ta ne DAEŞ var ne de PKK var. Şu an Cerablus'ta sadece Suriye'nin gerçek sahipleri var. İnşallah Cerablus'taki bu durum, tüm Suriye'ye yayılır. Cerablus'taki durumu gören ve duyan Suriyelilerin huzurlu günlere olan inancı her geçen daha da artıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.