Gaziantep

Fırat Kalkanı Harekatı

20:54 11 Eylül 2016
Fırat Kalkanı Harekatı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus'ta yaşayan bin aileye et ve yardım kolisi dağıttı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 19. günü geride kalırken Türkiye'den Cerabluslu Suriyeliler için yapılan yardımlar sürüyor. Altyapı başta olmak üzere Cerablus'taki günlük hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yardımları da devam ettiriyor. Bu kapsamda Cerabluslu çocuklara oyuncak dağıtan belediye ekipleri, bin aileye de et dağıtımı gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, dağıtımların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta yaşayan insanların bayram öncesi tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda belediye olarak bin aileye et ve yardım dağıttıklarını ifade eden Toprak, yardımların bundan sonraki süreçte de devam ettiğini vurguladı.

Cerablus'ta çocuklar için park kurduklarını da bildiren Toprak, "Şimdi çocukların yıllarca mahrum kaldıkları çocukluklarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

- "Cerablus'un yüzde 60'ına içme suyu verildi'

Toprak, Cerablus'un 5 yıldır savaşa maruz kaldığını bildirerek bu yüzden altyapının ciddi şekilde hasar gördüğünü dile getirdi.

Bu kapsamda belediye olarak Cerablus'un altyapısını onarmaya çalıştıklarını anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Şu an itibariyle Cerablus'un yüzde 60'ında içme suyu verildi. İlçeye elektrik bağlantısı da sağlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak su altyapısını kurmak adına da çalışıyoruz. 8 iş makinası ve 10 kamyonun yanı sıra 10 personelimizle Cerablus'un daha yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.