Gaziantep

Demokrasi şehidi oğlunun adının liseye verilmesini istiyor

12:55 12 Eylül 2016
Demokrasi şehidi oğlunun adının liseye verilmesini istiyor

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Şirin Diril'in annesi Münevver Diril, Nurdağı ilçesinde yapılacak liseye şehit oğlunun isminin verilmesini istiyor.

İstanbul'da darbeci askerlerce şehit edilen Şirin Diril'in Nurdağı ilçesi Sakçagözü Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki annesi Münevver Diril, şehit oğlunun mezarına giderek dua etti.

Anne Diril, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, darbenin sadece Ankara'da olduğunu sandığını İstanbul'da da olduğundan haberinin bulunmadığını belirterek, "Sabah çocuklarımdan biri beni aradı 'ana Şirin yaralandı' dedi. Sonra yoğun bakıma kaldırılan oğlumun rahmetli olduğunu öğrendim. Aracı tankların öne kırınca darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanıyor." dedi.

Nurdağı ilçesinde yapılacak liseye şehit oğlunun isminin verilmesini isteyen anne Diril, şunları dile getirdi:

"Oğlum Şirin'in ismi İslahiye'de bir okula verilmesi beni ve ailemi çok mutlu etti. Yalnız oğlumun fotoğrafının da tabelaya asılması istiyorum. Ancak devletimiz en iyisini bilir, ne gerekiyorsa yaparlar . Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir isteğim var. Bulunduğum beldede bir lise yapılıyor. Buradaki liseye de oğlumun ismini verebilirler mi? Evet, İslahiye'de bir okula hele o hain FETÖ'nün okuluna oğlumun ismini vermeleri ayrı bir mutluluk. Ancak oturduğum yerdeki yeni yapılan liseye de oğlumun ismini verirlerse daha da mutlu olurum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.