Gaziantep

19 Eylül Gaziler Günü

16:12 18 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, 19 Eylül'ün "hürriyet ve istiklal benim karakterimdir" diyerek Milli Mücadele'yi başlatan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, TBMM tarafından gazilik unvanının tevcih edildiği müstesna bir gün olduğunu vurguladı.

Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı vererek kazandığı Sakarya Meydan Muharebesi'nin küllerinden yeniden doğan bir milletin şahlanışı olduğunu belirten Yerlikaya, "Dünyanın hakim güçlerine karşı aziz milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ay yıldızlı bayrağıyla sonsuza dek sürecek varlığını, ortaya koymuştur. Gösterilen vatanperverlik ve üstün cesaretle kazanılan şehitlik ve gazilik unvanları, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin teminatı olarak nesilden nesile aktarılacak en kutsal manevi değerlerimizin başında gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'vatan ve millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır' sözleriyle gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir. Şehit ve gazilerimiz, bizlerin bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Yüce Allah'ın bizlere verdiği sarsılmaz inanç, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve damarlarımızda dolaşan asil kandaki cesaretle şehit ve gazilerimizin bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bu varlığını sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya, 19 Eylül'ün Kurtuluş Savaşı'nda, Antep Savunması'nda, Kore'de ve Kıbrıs'ta savaşan Mehmetçiklerin, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde gazi olan 2 bin 194 kahraman insanla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve sivil bütün malul gazilerin onur günü olduğunu anlatarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı direnişiyle Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan gazi şehrimizin adaşı gazilerimizden ebedi hayata erenleri rahmetle, hayatta bulunan gazilerimizi saygı ve şükranla selamlıyorum. Canları pahasına gazilik onuruyla hayatlarını sürdüren kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.