Gaziantep

GSO Meclisi toplandı

12:56 20 Ekim 2016
GSO Meclisi toplandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi toplandı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, terör örgütü DEAŞ'a ait hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan polislere Allah'tan rahmet diledi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya yönetiminde yürütülen başarılı operasyon sayesinde çeşitli illerde yapılmak istenen olası terör saldırılarının önlendiğini belirten Konukoğlu, terör örgütleriyle mücadelede büyük çabalarından dolayı başta Vali Yerlikaya olmak üzere emniyet müdürüne ve tüm güvenlik güçlerine sanayiciler adına teşekkür etti.

Konukoğlu, "İnşallah ülkemizde terör olaylarının kökünü kuruturuz, bundan sonra bu olaylarla karşı karşıya kalmayız." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanan "15 Temmuz Darbe Filmi"ni sanayicilerle izleyen Konukoğlu, darbe girişimine karşı vatanı için can siper mücadele eden şehitleri ve gazileri minnetle andıklarını belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu o gece darbe teşebbüsüne karşı iş dünyasından ilk tepki veren isim olmasından ve sonrasında Başbakanlığın başlattığı "15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına" desteklerinden dolayı takdir ettiğini kaydeden Konukoğlu, bu dayanışma kampanyasına TOBB'dan yapılan yaklaşık 54 milyon lira bağışın yüzde 40,5'lik bölümünü GSO üyelerinin sağladığını aktardı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bu şehirde yaşamanın, bu şehirde sanayici olmanın gururu başka bir farklı. Bu şehirde yaşayan insanlar kendileri için değil bu ülke için yaşıyor, çalışıyorlar. Gaziantep'ten Sanayi Odasının önderliğinde bu kampanyaya 21 milyon 634 bin 660 lira bağış yaptık. Yüzlerce arkadaşımız destek oldu. Her kuruşunu verenden Allah, razı olsun. Gaziantep farklılığını bir kez daha ortaya koydu. Bu şehir ülkesine bağlıdır, ülkesi için yapamayacağı hiçbir fedakarlık yoktur. Bayrağı ve vatanı için canından, her şeyinden vazgeçer."

Sani Konukoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluşuna onay verilen Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin hayırlı olmasını dileyerek, bundan sonra kendilerine düşenin bu organize sanayi bölgesinin master planını ve yerleşim planını yaparak, altyapı, üstyapı çalışmalarını gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

- İhracat rakamları

Eylül ayında, bayram tatilinin 9 gün olmasının ihracat temposunu düşürdüğünü anlatan Konukoğlu, Gaziantep'in bu yıl ocak-eylül dönemi ihracatının binde 3 düşüşle 4 milyar 567 milyon dolar olduğunu anımsattı.

Türkiye'de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir arasında aylık bazda 5. ve toplam ihracatta 6. sıradaki yerlerini koruduklarını aktaran Konukoğlu, "Ankara'yı yakında geçersek hiç şaşırmayalım. Şu anda ocak-eylül dönemi toplamını dikkate aldığımızda, aramızda 30 milyon dolardan az bir rakam kaldı. Yıl sonuna kadar bir atak yaparsak bu farkı kapatırız. Bu seneyi inşallah Ankara'nın üzerinde tamamlarsak Gaziantep için inanılmaz güzel bir sonuç olur." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.