Gaziantep

Gaziantep'te Cumhuriyet resepsiyonu

04:56 30 Ekim 2016
Gaziantep'te Cumhuriyet resepsiyonu

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terörle mücadeleyle ilgili, "Nereden çıktı Mehmetçiğe, polise, korucuma silah sıkmak? Ama artık yağma yok, kana kan, göze göz. Nerede olursa olsun hepsinin inine girilecek, en sonunda izzetsiz bir şekilde eğer hala sağsa elinden, kulağından tutup götürerek Türk adaletine teslim edilecek." dedi.

Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi Mavera Konferans Salonu'nda resepsiyon verdi.

Yerlikaya, buradaki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıl dönümünün büyük coşku ve heyecanla kutlandığını söyledi.

15 Temmuz'da halkın iradesinin ülkede bir destan yazdığını belirten Yerlikaya, Gaziantep'te 300 bin kişinin sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade etti.

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında gösterdiği cesur duruşundan dolayı Anadolu Ajansı yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eden Yerlikaya, basının darbe gecesinde kritik rol aldığını ifade etti.

Kendilerine bırakılan vatan mirasını kanlarının son damlasına kadar koruyacaklarını vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"O gece din, dil, zengin, fakir ayırımı yapmadan bütün meydanları öyle bir doldurduk ki bütün dünyaya biz buradayız dimdik ayaktayız dedik. O gece işini gücünü bırakıp meydanlara koşan, veya meydanda olanlara dualarını eksik etmeyenlere ben hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Bizim birliğimize, beraberliğimize, birbirimize ait olduğumuza niye çok anlam veremediniz. Niye bu dünyanızı ve sonsuz hayatınızı berbat ettiniz, kaybedenler oldunuz. Bu utanç size yeter. Nasıl tövbe edeceksiniz? Bunları yaşamak demek ki onların kaderiymiş."

- "Yağma yok"

Vatana ihanet edenlerin en ağır şekilde cezalandırıldığını aktaran Yerlikaya, herkesin hesap verdiği yerin mahkemeler olduğunu kaydetti.

Terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizde DEAŞ, FETÖ, PKK'sı, PYD'si, DHKP-C'si var. Bizim milletimizin mayasında bölücülük yok. İnancında, örfünde bir, beraber var. Başındaki devleti, hükümeti, valisi, belediye başkanı, okuldaki müdürü velhasıl kendine hizmetle görevlendirilen idarecisi seçilmiş olsun, atanmış olsun, kendinin hak ve hukukuna riayet ediyorsa, temel insan haklarına hürmet ediyorsa bozgunculuk yapmaz. Hataları da dilini incitmeden kullanarak söyler. Nereden çıktı Mehmetçiğe, polise, korucuma silah sıkmak? Ama artık yağma yok; kana kan, göze göz. Nerede olursa olsun hepsinin inine girilecek, en sonunda izzetsiz bir şekilde eğer hala sağsa elinden, kulağından tutup götürerek Türk adaletine teslim edilecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu güç bizde var ve gücümüz var."

Konuşmanın ardından sahnede "Mehmedim" şiirini okuyan Şehit Polis Hüseyin Gümüş'ün 10 yaşındaki oğlu Arda Gümüş'ü salondakiler ayakta alkışladı.

Programa AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, CHP Milletvekilleri Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Program, çeşitli spor dallarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.