Gaziantep

Sahte plaka uyarısı

14:55 01 Kasım 2016
Sahte plaka uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, yeni çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle sahte plaka basımına ve kullanımına önemli cezalar getirildiği uyarısında bulundu.

Akdoğan, yazılı açıklamasında, yeni kanun hükmünde kararnameyle Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen ölçüler dışında ve sahte plaka basanlara büyük oranda cezalar getirildiğini belirtti.

Yeni düzenlemeyle sahte plaka kullananlara hem para cezası hem de resmi belgede sahtecilik suçuyla dava açılacağına işaret eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"Artık kimse kafasına göre plaka basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacak. Basılı kağıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin lira idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanunu'nun 204'üncü maddesiyle düzenlenen resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılacaklar. Vatandaşlarımızın cezaya maruz kalmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri faydalarına olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.