Gaziantep

Ligde kayıp, Avrupa'da zirveye oynuyor

12:17 04 Kasım 2016
Ligde kayıp, Avrupa'da zirveye oynuyor

KEREM KOCALAR - Spor Toto Basketbol Süper Lig'de henüz galibiyet yüzü görmeyen Gaziantep Basketbol, FIBA Erkekler Avrupa Kupası G Grubu'nda ise zirveyi zorluyor.

Kadrosunda önemli değişiklikler yaparak sezona başlayan Gaziantep temsilcisi, ligde gösterdiği performansla taraftarını üzerken, Avrupa'da ise aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiriyor.

Ligde çıktığı 4 maçtan da mağlup ayrılan kırmızı-siyahlılar, puan cetvelinde, aynı puana sahip son sıradaki 4 takımdan biri konumunda. Averaj farkıyla 13. sırada bulunan Gaziantep Basketbol, Avrupa'da ise taraftarını heyecanlandıran sonuçlar elde ediyor.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası G Grubu'nda mücadele eden Gaziantep ekibi, çıktığı son 3 maçın ikisini kazandı. FIBA Avrupa Kupası'nda 5 puanlı lider Napoca'yı 1 puan geriden takip eden Gaziantep Basketbol, Avrupa'daki başarısını lige de yansıtmak istiyor.

Gaziantep Basketbol Başantrenörü Stefanos Dedas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde her maça iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi.

İyi oynayıp kaybetmenin üzüntü verici olduğunu dile getiren Dedas, bu kötü gidişi değiştirmek zorunda olduklarını vurguladı.

Ligde moral bulmak istediklerini anlatan Dedas, şöyle konuştu:

"Geçen sezon son periyotlardaki performansla çok maç aldık. Bu sene ise son çeyrekte, son dakikalarda maçlar verdik. Böyle bir şeye alışık değiliz. Sanırım geçen yıla göre henüz biraz korkak oynuyoruz. Kendimize güvenmemiz ve ligde bir an önce galibiyet almamız gerekiyor."

Bireysel olarak yetenekli oyunculara sahip olduklarına işaret eden Dedas, her geçen hafta uyum sorununun aşılması anlamında önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti.

Dedas, FIBA Avrupa Kupası'nda verdikleri mücadelenin memnun edici olduğuna işaret ederek, "Aslında Avrupa'da da bazı eksikliklerimiz var, daha iyi olabiliriz ama iyi bir hava yakaladık. Bunu lige de yansıtmak arzusundayız. Bu hafta Demir İnşaat Büyükçekmece ile karşılaşacağız. Umarım Avrupa'da bulduğumuz moralle Büyükçekmece'yi yenip ligdeki kötü gidişi durduracağız." diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.