Gaziantep

Gaziantep Kent Konseyi Toplantısı

14:14 27 Kasım 2016
Gaziantep Kent Konseyi Toplantısı

Gaziantep'te kurulması planlanan et borsasının protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda toplanan Gaziantep Kent Konseyi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu arasında şehre yapılacak et borsası için protokol imzalandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, buradaki konuşmasında, Gaziantep'te çiftçiye verilen değerin ve yatırımların arttığını belirtti.

Koçer, tarıma verilen destekleri anlattı.

Başkan Şahin de ekmek konusunda çok fazla şikayetler geldiğine dikkati çekerek, bunun için bir acil eylem planı hazırlığında olduklarını bildirdi.

Gerekirse halk ekmek için belediyenin de sahaya çıkabileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"2017 yılında çıkan tüm raporlar için eylem planı yapacağız ve sonuca ulaşacağız. Halk ekmek işine belediye girmiş olsa birçok esnaf, akşam evine ekmek götürmek isterken daha farklı sorunlarla karşılaşılacak. Bu işin içine girmek zorunda kalırsam gireyim ama otokontrol şeklinde herkes kendisini düzeltirse sorun kalmayacak. Bütün bilgiler doğrultusunda bugün tüm taraflarla oturup iyi ve kaliteli ekmek için ne yapılacağının kararını verelim. En hayati mesele ekmek, yani toplum sağlığıdır. Ekmek konusunda net adımlarla düğmeye basacağız."

Ahmet Tiryakioğlu ise Gaziantep'in tarıma dayalı sanayide Türkiye'de birinci sırada yer aldığını belirterek, kentin dünyaya açılan kapı haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gastronomi kenti Gaziantep'te daha sağlıklı ve hijyenik etlerin muhafaza edilmesi için et borsası kurulacağını ve sürenin de 16 ay olarak belirlendiğini aktaran Başkan Tiryakioğlu, "Et borsası protokolünü imzaladık. Et borsamız 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. Türkiye'nin en büyük kesimhanesi Gaziantep'te. En büyük et borsası da Gaziantep'te olacak." dedi.

Mehmet Aslan da 15 Temmuz darbe girişiminde millet olarak topyekun mücadele verildiğini belirterek, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ve Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Kenan Seçkin, müdürlükleri hakkında bilgi verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.