Gaziantep

Gaziantepli iş insanları Dubai'de temaslarda bulundu

11:02 01 Mart 2017
Gaziantepli iş insanları Dubai'de temaslarda bulundu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş heyeti, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Dubai Ekonomisi ve Helal Gıda" konulu bilgilendirme toplantısına katılarak, farklı ülkelerden gelen gıda tedarikçileriyle görüşmelerde bulundu.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda sektörünün "uluslararası buluşma noktası" olan, 4 bin 500 uluslararası firmanın temsil edildiği, 2 binden fazla markalı ürünün sergilendiği GULFOOD Dubai 2017 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı kapsamında, Dubai Ticaret Odası tarafından organize edilen "Dubai Ekonomisi ve Helal Gıda" konulu toplantı, 36 ülkeden 250 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

GTB iş heyetinin de yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Dubai Ticaret Odası Ticaret Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atiq Juma Nasib, Dubai'nin stratejik önemi ve coğrafi konumundan dolayı dünya pazarlarında gıda tedarikçilerine ve ihracatçılara önemli avantajlar sunduğunu belirtti.

Dubai'de helal gıda endüstrisinin işletmeler için büyük potansiyel oluşturduğuna dikkati çeken Nasib, helal ürünlerin standartlarını birleştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Dubai Ticaret Odası Uluslararası Ofis Direktörü Ömer Han da Dubai ekonomisi ve geleceğe yönelik büyüme hedeflerini anlattı.

Han, Birleşik Arap Emirlikleri içerisinde yer alan emirlikler için ticaret, turizm, lojistik ve finans gibi sektörlerin ekonomi adına büyük önem taşıdığını söyledi.

KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Baharat ve Bulgur-Bakliyat Sektör Grubu ''Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında, Dubai'de bulunan GTB iş heyeti, toplantı sonrası yaptıkları görüşmelerde, Gaziantep ekonomisini anlattı.

- Dubai Ticaret Odası üyeleriyle bir araya geldiler

Dubai Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunan GTB Meclisi üyeleri, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihracat kapısının Gaziantep olduğunu ifade etti. Gaziantep'in tarıma dayalı gıda sanayinde önemli bir üs ve cazibe merkezi olduğunu kaydeden GTB meclis üyeleri, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin gıda tedarikinde Gaziantep'in üretici kimliğiyle aktif rol oynadığını belirtti.

Dubai Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleriyle ülkenin yabancı yatırımcılara sunduğu iş olanaklarını anlattı, GULFOOD'un gıda üreticileri için taşıdığı önemi aktardı.

GULFOOD fuarının katılımcılara sınırsız iş fırsatı ve kazanç olanağı sağladığını kaydeden oda yöneticileri, fuarda 5 farklı kıtadan gelen yaklaşık 5 bin gıda tedarikçisine aynı anda ulaşma imkanı sağladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.