Gaziantep

İhracat rakamları

15:10 01 Mart 2017
İhracat rakamları

Gaziantep ihracatı ocak-şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artarak 1 milyar 13 milyon 680 bin dolara yükseldi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan 5. il konumunu koruduğunu belirtti.

Kentteki ihracatın şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 gerileyerek 520 milyon 72 bin dolar olarak gerçekleştiğini aktaran Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Ocak-şubat dönemi dikkate alındığındaysa Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 oranında artarak 1 milyar 13 milyon 680 bin dolara yükseldi. 2016 yılı ocak-şubat döneminde 957 milyon 510 bin dolar değerinde ihracat yapmıştık. İhracatçılarımız, gelecek adına umutlarını koruyor."

Konukoğlu, şubat ayının geçen yıla göre bir iş günü eksik olduğunu hatırlatarak, bunun da etkisiyle ayı düşüşle kapattıklarını, ancak artış trendini yakalamak ve sürekli kılmanın en büyük temennileri olduğunu aktardı.

İhracatçıların bütün dünya pazarlarını mercek altında tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Konukoğlu, ihracatın Türkiye'nin büyümesinde önemli payı bulunduğunu ve cari açığın da en güçlü ilacı olduğunu belirtti. Konukoğlu, ihracatçılara önemli görevler düştüğüne işaret ederek, ekonomiye daha fazla katkı sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Hükümetin piyasaları rahatlatan bazı tedbirleri yürürlüğe koyması ve yeşil pasaport uygulamasının yanında ekonominin yapı taşı KOBİ'lere faizsiz kredi vermesi ve Eximbank'ın kredi desteğinin artmasının ihracatçının finansman sorununun giderilmesine katkı sağlayacağını aktaran Konukoğlu, firmalara da yurt dışı temaslarını artırmaları ve yeni pazarlara açılmalarını önerdi. Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Ekonominin mevcut istikrarlı yapısını muhafaza etmek için bütün aktörlere önemli görevler düşmektedir. Ocak ayında yüzde 16 ihracat artışıyla yeni yıla güzel başlangıç yapan Gaziantep, inşallah önümüzdeki aylarda da artış göstererek ihracat yolculuğunu emin adımlarla sürdürecektir. Her şeye rağmen üretmeye, istihdam etmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.