Gaziantep

Minikler müzede masal izliyor

12:17 06 Mart 2017
Minikler müzede masal izliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince açılan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde masal atölyesi kuruldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde farklı atölye çalışmaları yapılıyor.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle müzede "Masal Atölyesi" kuruldu.

Tarihi Bey Mahallesi'nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin galerisinde, haziran ayına kadar perşembe ve cuma günleri 09.30-12.00 saatlerinde çalışma yapılacak Masal Atölyesi'ne 4-9 yaş grubu çocuklar katılabiliyor.

Unutulmaya yüz tutmuş masalların yeniden tarihi dokunun içinde korunup, yeni nesillere aktarıldığı atölyede, ayrıca Gaziantep yöresi halk oyunları, seyirlik oyunlar ve çocuk oyunları gösterileri de sunuluyor.

Konservatuvar öğrencileri tarafından canlandırmalarla masalların anlatıldığı atölyede, miniklere bir anlamda değerler eğitimi de veriliyor.

İlk olarak ''Nardaniye Hanım'' masalını canlandıran öğrenciler, çocuklara, değerler, kültürel miras, örf ve adetler ile türküleri yöresel oyunlarla canlandırılarak ve dramatize ederek anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.