Gaziantep

"Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma" programı

15:21 09 Mart 2017
"Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma" programı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bilge kral" olarak da nitelendirilen Aliye İzzetbegoviç'i rahmetle anarak, "Coğrafyamızda Aliyaların çoğalmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Görmez, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nın açılışındaki konuşmasında, salondaki gençlere Aliya İzzetbegoviç'in kitaplarını okumasını önderdi.

İzzetbegoviç'in kaleme aldığı her satırın kalplere işlenerek okunması gerektiğini anlatan Görmez, o dönem yazılan kitaplarında özellikle günümüz gençlerinin alacağı çok önemli mesajlar olduğunu vurguladı.

Konuşması sırasında İzzetbegoviç'in kitaplarından ve konuşmalarından alıntılar yapan Görmez, "Özellikle Aliya Bosna halkının Müslüman kimliğini koruması adına son derece önemlidir. Ben tekrar rahmetle yad ediyorum. Coğrafyamızda Aliya'ların çoğalmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Bosna Hersek'in Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç ise Aliya'ın felsefesinin merkezinde insanların olduğunu dile getirerek, bu yüzden düşüncelerinin kabul gören şeyler olduğunu ifade etti.

Pitiç, İzzetbogoviç'in davası yolunda yorulmayan bir lider olduğunu aktardı.

Anma programı çeşitli sunum ve filmlerin izlenmesiyle devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.