Gaziantep

Kazada yaşamını yitiren sağlıkçının adı acil istasyonunda yaşatılacak

12:14 10 Mart 2017
Kazada yaşamını yitiren sağlıkçının adı acil istasyonunda yaşatılacak

Gaziantep'te kazada yaralanan askere müdahale ederken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden sağlık görevlisi İlknur Bedir'in adı çalıştığı istasyonda yaşatılacak.

Merkez Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesi'nde bulunan ve Bedir'in iki yıl görev yaptığı Vatan Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu'nun adı, Gaziantep Valiliğinin kararıyla "İlknur Bedir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu" olarak değiştirildi.

İstasyonda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, sağlık çalışanlarının yaz kış demeden büyük bir özveriyle görev yaptığını, bunun için de görevlerinin kutsal olduğunu dile getirdi.

Bedir'in hayat kurtarmak için istasyondan çıktığını ve elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Yerlikaya, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diledi.

Bedir'in ailesine şehitlik beratı vereceklerini aktaran Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu istasyonumuz İlknur Bedir kardeşimizin ismi ile anılacak. Meslektaşları onun gözündeki ışıltıyı görerek yine onun yaptığı gibi korkmadan, sıkılmadan ilk günkü gibi aşkla yaralara merhem olmak için ya Allah diyerek çağrılara koşacaklar. Eğer kıymetli hayat arkadaşı, babası, annesi müsaade ederse, bugün hizmete açacağımız bir anaokuluna İlknur bacımızın, şehidimizin ismini orada da yaşatalım diyoruz."

İbrahim Tiryaki de şehit babası olduğunu vurgulayarak, "Acı çekiyorum ama kızım bu ilde kendini o kadar benimsetmiş ki onunla gurur duyuyorum." dedi.

İlknur Bedir'in eşi Hüseyin Bedir ise "Eşimizin, arkadaşımızın her nöbetinde, yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz. Gerçekten zor sağlık çalışanı mensubu olmak. Bir gün böyle bir şeyin olacağı aklımıza gelmezdi ama biz bunu takdiri ilahi olarak karşılıyoruz. Eşim bir şehittir ve ben de şehit eşiyim." diye konuştu.

Törenin ardından Vali Yerlikaya, şehitlik beratı belgesini baba İbrahim Tiryaki ve eşi Hüseyin Bedir'e verdi.

Gaziantep'te 13 Ocak'ta sağlık çalışanı İlknur Bedir, Özdemirbey Caddesi'nde yaşanan trafik kazasında yaralılara müdahale ederken, otomobilin çarpmasıyla yaralanmış ve tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.