Gaziantep

Başkan Şahin'den kandil mesajı

10:24 28 Mart 2017
Başkan Şahin'den kandil mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Regaib kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında Regaib kandilinin Müslümanlara Allah'ın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek bir gece olduğunu belirtti.

Regaib kandilinin Miraç, Beraat ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin müjdecisi olduğuna dikkati çeken Şahin, "Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar insanlık için yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olmalıdır. Bu gece günahlardan arınmak için sunulan imkan ve fırsatları, Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Her yıl gelen Regaib gecesi, bizlere rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmamızı sağlar." ifadelerini kullandı.

Hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeleri gerektiğini belirten Şahin, "Ümit ederiz ki bu mübarek gece, gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Regaib Kandilini en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.