Gaziantep

GTO'da elektrik kesintileri konulu toplantı

14:45 03 Mayıs 2017
GTO'da elektrik kesintileri konulu toplantı

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) elektrik kesintileriyle ilgili toplantı düzenlendi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, elektrik kesintileri nedeniyle üretim ve ticarette bir takım sorunlar yaşandığını ifade ederek, bu sebeple oda üyelerinden şikayetler aldıklarını kaydetti.

Üreten bir kent olan Gaziantep'te özellikle sanayi tesislerindeki kesintilerin beraberinde bazı sorunları da getirdiğini belirten Hıdıroğlu, "Gaziantep sanayi ve ticarette hızlı gelişen bir kent. Gaziantep'in enerji ve elektrikte ivedi olarak yatırıma ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

- "Arıza oranı geçen yıla göre yüzde 47 azaldı"

Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü Mehmet Unsu da yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Planlı ve plansız olmak üzere iki farklı kesinti gerçekleştirildiğini belirten Unsu, "Şebeke kaynaklı problemlerden dolayı plansız kesintiler olabiliyor. Arıza oranı bir önceki yıla göre yüzde 47 azaldı. Geçici olarak trafolarda güçlendirme yaptık. Yatırımlarımız sürüyor. Yatırımlar tamamlandığında sıkıntılar sona erecek. Yatırımları zamanında tamamlayacağız." açıklamasında bulundu.

Toroslar EDAŞ'tan sorunlara hızlı ve kalıcı çözüm beklediklerini ifade eden oda üyeleri, Küsget, GATEM, Ünaldı Şehreküstü ve Tekstilkent bölgesi gibi şehrin farklı bölgelerinde yaşanan sorunları aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.