Gaziantep

Vakıflar Haftası

21:15 11 Mayıs 2017
Vakıflar Haftası

Gaziantep'te Vakıflar Haftası dolayısıyla "Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, vakfın medeniyet unsuru olduğunu söyledi.

Vakfın, ayrıca Türk İslam ahlakının, sosyal dayanışma anlayışının zirveye çıkması olduğunu dile getiren Aladağ, "Vakıf, bir hizmet müessesidir. 100 yıllardan beri vakıflar çok büyü hizmetler yürütmüşler. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ecdat yadigarı eserlerin korunmasından değerlendirilmesine ve tekrar hizmete sunulmasına kadar çok büyük vazifeler üstlenmiş ve bunları başarıyla yerine getirmiştir." diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de her yıl 8-14 Mayıs tarihlerinde kutlanan Vakıf Haftasının bu yılki temasının "Vakıf medeniyeti ve Kudüs" olduğunu, bu haftanın insandaki vakıf duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak gibi amaçları olduğunu dile getirdi.

Vakıf bilincinin Selçuklu döneminden miras kaldığını hatırlatan Güven, şöyle devam etti:

"Osmanlı İmparatorluğu'nun 100 yıllar boyu hükmetmesinin altında vakfetmek, yardımlaşmak ve gönülleri fethetmek yatmaktadır. Bireyler arasında sosyal yardım ve dayanışmanın en hukuksal temellerini oluşturan vakıflar, toplumun güç ve değerlerinin tanımlanmasına yardımcı kuruluşların başında gelmektedir."

Konuşmanın ardından "Vakıf medeniyeti ve Kudüs" konulu şiir, resim ve kompozisyon alanlarında düzenlenen yarışmada derece alan öğrencilere hediyeler verildi.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Sarıbıyık'ın "Kudüs" konulu, Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Halil İbarim Yakar'ın "Şiirlerle Kudüs" konulu konferansıyla devam etti.

Katılımcılar, "Kudüs" temalı fotoğraf sergisini gezdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.