Gaziantep

Gaziantep polisinden çocukların korunmasına yönelik denetim

17:33 12 Mayıs 2017
Gaziantep polisinden çocukların korunmasına yönelik denetim

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, eğitim çağındaki çocukların korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri için denetimlerine devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması için Asayiş, Çocuk, Narkotik şube müdürlüklerinden oluşan 90 kişilik ekip, riskli olarak belirlenen çevrelerde uygulama yaptı.

Uygulama kapsamında 69 okul çevresi, 28 internet ve 8 oyun salonu, 30 kahvehane, 4 iddia bayi, 19 büfe, 55'i okul servisi olmak üzere toplam 183 araç ve 860 şahıs denetlendi.

Çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 2 şahıs yakalanarak gerekli işlemlerin yapılmak üzere adli mercilere teslim edildi. Yedi kişi hakkında adli-idari işlem yapıldı, 3 araca Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerine istinaden işlem yapıldı ve 230 gram esrar maddesi ele geçirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.