Gaziantep

Gaziantep'te "Çocuk Belediyesi" kuruldu

16:17 18 Mayıs 2017
Gaziantep'te "Çocuk Belediyesi" kuruldu

Gaziantep'in merkez Oğuzeli Belediyesi, "Çocuk Belediyesi" kurdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Oğuzeli Belediye Meclisi toplantısında alınan Çocuk Belediyesi kurulması kararı hayata geçirildi.

"Çocuk Belediyesi" ekibi, Oğuzeli Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve belediyenin birim sorumlularıyla bir araya geldi.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, artık belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve park yapmak ya da vatandaşın günlük hayata ilişkin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yaşam alanlarına ilişkin hizmetler sunmakla sınırlı olmadığını belirtti.

En az bu hizmetler kadar önemli olan çocukları ve gençleri geleceğe hazırlayacak projelere de imza atmak gerektiğini kaydeden Kılıç, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi her anlamda geleceğe hazırlamak zorundayız. Belediye Meclisimizde aldığımız kararla Çocuk Belediyesi kurduk. Burada çocuklara belediye işleyişini öğretip, çocuklara söz hakkı vererek özgüvenlerini yükseltmek ve yapılan projelerde 'çocuklar için ne yapılabilir?' sorusunun cevabını onlardan almayı hedefliyoruz."

Toplantıda daha sonra çocuklara Çocuk Belediyesinin tanıtımı yapıldı.

Birim yetkilileri, çocuklara kendi birimlerini ve gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.