Gaziantep

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

17:27 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "98 yıl önce bugün yakılan hürriyet meşalesi dünyadaki bütün mazlum milletlere ışık olmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs'ın bir milletin esaret altında yaşamaktansa yok olmayı göze alışının, milli irade ve demokrasiye giden kutlu yolun başlangıcı olduğunu ifade etti.

Milletin, Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu mücadele ruhunun ve emin adımlarla yoluna devam eden Cumhuriyetin, kalkınma ve refah yolunda büyük mesafeler kat ettiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"98 yıl önce bugün yakılan hürriyet meşalesi, dünyadaki bütün mazlum milletlere ışık olmaya devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Anadolu'yu kuşatan bu mücadele azmiyle kadını erkeği, yaşlısı genciyle aziz milletimiz tek yürek olmuş ve sarsılmaz iradesini ortaya koymuştur. Şanlı tarihi boyunca, esaret yüzü görmeyen Türk milleti bu azim, inanç ve kararlılığını en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha ortaya koymuş ve milli irade ve demokrasiye canı pahasına sahip çıkmıştır. Milletimizin vatan ve bayrak sevdası hiçbir zaman sönmeyecek, bu millete esaret prangası asla vurulamayacaktır. Bunu herkes böyle bilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.