Gaziantep

"Ağabey, alnımıza şu yazıyı ben yazmadım"

19:14 23 Mayıs 2017
"Ağabey, alnımıza şu yazıyı ben yazmadım"

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Akif Safitürk, "Büyük oğlum kaymakamlıkta otururken orta yaşlarda bir kadın geliyor ve gözyaşları içinde Muhammet Fatih'e, 'Kaymakamım ilk öldürülecek adam sensin. Bütün planlar, programlar yapıldı. Hileler tuzaklar kuruldu. Ne olursun istifa et' deyip ayrılmış. Kadın gidince şehit oğlum hiç de duruşunu bozmamış. 'Ağabey, alnımıza şu yazıyı ben yazmadım.' demiş." dedi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde, Anneler Ortaokulu ve Şahinbey Belediyesi tarafından, Şehit Kaymakam Safitürk anısına "Kayıp Hazinelerin Keşfi" projesi gerçekleştirildi.

Okuldaki etkinliğe katılan şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Akif Safitürk, şehit oğlu adına yapılan etkinliklerden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Hak ve batılın mücadelesinin Hz. Adem döneminden beri sürdüğünü aktaran Safitürk, "Şehitlik ve katillik o dönemde başlıyor. Şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek mertebedir. Allah hepimize şehitliği nasip etsin. Şehitlik Allah'a kulluk olarak olur, 5 vakit namazla olur." şeklinde konuştu.

Baba Safitürk, 15 Temmuz'da darbecilerin büyük hazırlıklar içerisine girdiklerini hatırlatarak, şunları anlattı:

"Darbeye kalkışanları hapishanelerde halen besliyoruz. Bize bu silahları doğrultanları hala besliyoruz. Onlar nasıl bu silahları bize doğrulttular. Allah herkese vatan sevgisi nasip ettin. Vatan sevgisi imandandır. Şehit oğlum milletin gönlünde taht kurdu. 80 milyonun medarı iftiharı oldu. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Şu an burada olmamız, bu tür etkinliklerin yapılması bizleri çok teselli ediyor. Bir anımdan bahsetmek istiyorum. Ağabeyi şehit olan oğlumu ziyarete gitmişti. Onun anlattığı kadarıyla kaymakamlıkta otururken orta yaşlarda bir kadın geliyor ve gözyaşları içinde Muhammet Fatih'e, 'Kaymakamım ilk öldürülecek adam sensin. Bütün planlar, programlar yapıldı. Hileler tuzaklar kuruldu. Ne olursun istifa et' deyip ayrıldı. Abisi diyor ki ben kadını görsem tanırım. Orta yaşlı bir kadındı. Kadın gidince şehit oğlum hiç de duruşunu bozmamış. 'Ağabey, alnımıza şu yazıyı ben yazmadım.' demiş. Oğlumda öyle bir teslimiyet vardı. Şehit olana kadar Muhammet Fatih'i bizim oğlumuz zannediyorduk oysa 80 milyonun oğluymuş. Herkes onu bağrına bastı."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şehitlerin sayesinde bu vatanda huzur içerisinde yaşadıklarını belirterek, "Bu vatan için canını feda eden bir Muhammed Fatih yetiştirdiği için özellikle ailesine teşekkür ediyorum. Kaymakamımız Muhammed Fatih, görev yaptığı yerde ve hayatında insanların huzuru için çalıştı. Makamı cennet olsun, Rabbim bizleri de cennetinde onlara komşu eylesin." dedi.

Konuşmanın ardından proje kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenin ardından okulun toplantı salonuna Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi verildi. Şehit kaymakamın ismenin yazılı olduğu tabela asıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.