Gaziantep

Sezonun ilk firiği 5 liradan satıldı

12:50 26 Mayıs 2017
Sezonun ilk firiği 5 liradan satıldı

Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan firikte yılın ilk üretimi gerçekleştirildi.

Yavuzeli ilçesinde çiftçilik yapan Hamit Demir tarafından üretilen 5 ton firik, Gaziantep Ticaret Borsasında (GTB) satışa sunuldu. Kayıt altına alınan sezonun ilk firiği, kilogramı 5 liradan işlem gördü.

Buğday üreticisi Demir, GTB'de yaptığı açıklamada, ailesiyle her yıl firik ürettiklerini belirterek, "Firik, gerek buğday başaklarının toplanması gerekse de bu başakların ateş üzerinde yakılarak işlenmesinden dolayı oldukça yorucu ve zahmetli bir iş. Fakat biz her sene bu üretimi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Olgunlaşmaya başlamış yeşil buğdayın kendi sapında yakılarak yapılmasından elde edilen firiğin zengin Gaziantep mutfağının değişmez unsurları arasında yer aldığını kaydeden Demir, böylesi özel bir lezzetin ihracatla tüm dünyaya taşınmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Firik ticaretiyle uğraşan Mustafa Kiraz ise bu sene bölgede yağışların istenilen seviyede seyrettiğine işaret ederek, özellikle Araban ve Yavuzeli ilçelerinde bu sezon çok kaliteli ve yüksek miktarda firik rekoltesi beklediklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.