Gaziantep

Düzbağ İçmesuyu Projesi

12:45 29 Mayıs 2017
Düzbağ İçmesuyu Projesi

Gaziantep'i içme suyuna kavuşturacak Düzbağ İçmesuyu Projesi kapsamında inşaat çalışmalarına devam ediliyor.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yazılı açıklamasında, inşaat ihalesi DSİ tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen projenin, inşaat büyüklüğüyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sayılı projelerinden biri olduğunu belirtti.

Sönmezler, inşaatın projenin büyüklüğüne yakışır bir hızla başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gaziantep için can suyu niteliği taşıyan ve şehrin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan dev projenin 104 kilometrelik isale hattının 6 bin 380 metresinde, yani yüzde 5'inde boru döşeme çalışmaları tamamlandı. İsale hattının şehre doğal eğimle su temin edilebilmesi açısından büyük öneme sahip 3 bin 520 metrelik Düzbağ İletim Tüneli'nde ise 200 metre gibi bir ilerleme sağlandı. Düzbağ İçmesuyu Projsi, şu an Türkiye'de içme suyu teminine yönelik aktif olarak devam eden en büyük proje. Projenin 2018 yılının sonunda tamamlanması için bütün platformlarda çalışmalar kesintisiz ve aynı yoğunlukla sürdürülecek."

Açıklamada, Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yerel seçimlerde sözünü verdiği proje inşaatının temelinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından atıldığı hatırlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.