Gaziantep

Çocuklara doğada macera kampı

11:23 22 Temmuz 2017
Çocuklara doğada macera kampı

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te yaz dönemi ormanlık alanda oluşturulan macera kampları, zorlu koşullarda fiziksel aktivitelerin yanı sıra kültür-sanat etkinliklerine katılan çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Okulların tatil edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesince Erikçe Ormanı'nda kurulan 3'er günlük kampa davet edilen 9-15 yaş arası çocuklar, zor şartlarla başa çıkma konularında eğitim alıyor.

Eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen uygulamalarda, birbirinden zorlu engelleri tek başlarına geçen çocuklar kimi zaman komandolar gibi ip parkuru ve tırmanma duvarını aşıyor bazen de ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalışıyor.

İki kişilik çadırlarda kalan kursiyerler eğitici oyunlar oynayarak zihinlerini dinlendiriyor, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında üstü açık otobüsle şehir turu yapıyor, müzeleri geziyor.


- Amaç doğayı sevdirmek


Büyükşehir Belediyesi Doğa Sporları Koordinatörü Esat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz ve hafta sonu kamplarıyla çocuklara doğayı sevdirmeye çalıştıklarını aktardı.

Dünyanın birçok yerinde uygulanan sistemi birkaç yıldan bu yana Gaziantep'te de hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz, "Kamplarımızı 4 yıldır düzenliyoruz, şu ana kadar çok verimli sonuçlar aldık." dedi.

Kampa katılan çocuklara doğayı sevdirmeye çalıştıklarını anlatan Esat Yılmaz, şunları kaydetti:

"Buraya gelen çocuklarımız üç gün boyunca çeşitli etkinliklere katılıyor. Okçuluk, oryantiring (harita yardımıyla yön bulma) dağ bisikleti gibi etkinliklerin yanı sıra eğitsel oyunlar oynuyor. 10 kişilik gruplara bölüyoruz ve her grubun başında bir doğa lideri yer alıyor. İki gün boyunca elektrik olmadan doğayla iç içe yaşıyor. Yalnız çocuklar için değil, ailesiyle vakit geçirmek isteyenlere de etkinliklerimiz var. Yatılı ve yatılı olmayan günübirlik etkinliklerimiz var. Baba-çocuk, ailemle hafta sonları kamptayız gibi programlar düzenliyoruz. İnternet sitemizden online olarak başvuran herkesi kampımıza almaya ve elimizden geldiğince doğayı sevdirmeye çalışıyoruz."


- "Gaziantep dışından da katılımlar başladı"


Kamp alanında kullandıkları ekipmanların askerlerin kullandığı kadar sağlam olduğunu vurgulayan Yılmaz, kamplara Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılanların olduğunu dile getirdi.

İlkokul öğrencisi Hakan Dağcı, iki yıldan bu yana kampa katıldığını belirterek, "Burası çok güzel bir yer. Bilmediğimiz, tanımadığımız, görmediğimiz aktiviteleri öğrendik. Her türlü doğa sporlarını gördük. Hayatımda hiç ok atmamıştım burada onu da yaptım. Geziler ve çeşitli aktiviteler yaptık, teknoloji bağımlısıydım sürekli oyun oynuyordum burada teknolojiden uzaklaşınca kendimi mutlu hissettim. Sağlıklı yaşamaya karar verdim. Teknolojiyi azalttım." şeklinde konuştu.

Semanur Erdoğan ise kampa ilk kez katıldığını ve çok beğendiğini söyledi.

Çadırda kaldıklarını ve kamp süresince müzeleri de gezdiklerini anlatan Semanur, "Burada zorluk yaşadık ama iyi oldu, insanlarla iç içe olduk. İyi ki telefonlarımızı almışlar. Almasalardı çok eğlenemezdik. Hayalimdeki her şeyi burada gördüm." dedi.

Ebru Yırtıcı da bundan sonraki yıllarda da kamplara katılmak istediğini belirtti.

Mehmet Bilgi, kampı çok sevdiğine değinerek, "Ateş başında oturuyoruz, çadırlarda kalıyoruz, sürünüyoruz, tırmanıyoruz. Burada komando gibi olduk." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.