Gaziantep

"En doğurgan" hayvanat bahçesi

16:18 24 Temmuz 2017
"En doğurgan" hayvanat bahçesi

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin doğurganlık oranıyla Avrupa'da birinci sırada olduğu bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'da en yüksek doğurganlık oranına sahip olduklarını belirterek, bunda hayvanların dengeli ve doğru beslenmesinin etkisi olduğunu kaydetti.

Hayvanat bahçesi sakinlerine doğal ortamlarında en iyi şekilde baktıklarını ifade eden Özsöyler, şunları kaydetti:

"Bu doğal ortamın da katkısıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak yüzde 75 doğurganlık oranıyla Avrupa'da birinciyiz. Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bu yıl, geyik, kanguru, deve, aslan, leopar, ceylan, zebra, karaca ve kızıl geyikten büyük oranda yavrular aldık. Ayrıca bu hayvanlardan bazıları, doğumdan sonra yavrularını sahiplenmeyebiliyor. Biz bunlara annelik yapıp besliyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler, geniş bir alana yayılan arazide özel turlarla hemen her türden hayvanı görme fırsatı buluyor.

Kurulduğu ilk yıllarda 650 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaşan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bu yıl 3,5 milyon ziyaretçi hedefleniyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.