Gaziantep

Suriyeli iş adamlarıyla istişare toplantısı

13:52 29 Temmuz 2017
Suriyeli iş adamlarıyla istişare toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde (GSO-MEM), Suriyeli iş adamlarının sorunlarına çözüm bulmak için istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Genel Sekreter Kürşat Göncü, Suriyeli İşadamları Derneği (SİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli, yönetim kurulu üyeleri ile GSO'ya kayıtlı Suriyeli firma temsilcileri katıldı.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü toplantının açılış konuşmasında Suriyelilerin sorunlarına çözüm bulmak için GSO bünyesinde Arapça bilen personel bulundurulduğunu ve odaya gelip istedikleri zaman sıkıntılarını dile getirebileceklerini söyledi.

Konukoğlu da, el ele vererek Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, sanayiye nitelikli eleman kazandırmak için kurulan GSO-MEM’de, mesleki eğitimlerin devam ettiğini kaydetti.

Sanayicilerden gelecek taleplere göre eğitimlere devam edeceklerini aktaran Konukoğlu, "Gaziantep'teki bütün odalar, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları olarak Suriyeli iş adamlarının yaşadığı sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Suriyeli iş adamlarının sorunlarını çözme noktasında da oda olarak her türlü imkan ve olanağı sağlamaya hazırız." dedi.










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.