Gaziantep

Gaziantep ihracatında artış

16:35 01 Ağustos 2017
Gaziantep ihracatında artış

Gaziantep'ten temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 artışla 481 milyon 563 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yazılı açıklamasında, bu yıl temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,1 artışla 481 milyon 563 bin dolarlık ihracat yapıldığına işaret etti.

Konukoğlu, bu yılın ilk 7 aylık ihracatının yüzde 4,4 oranında artışla 3 milyar 662 milyon 492 bin dolara ulaştığını belirterek, "Geçen yılın aynı döneminde Gaziantep'ten 3 milyar 507 milyon 417 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti." ifadesini kullandı.

Gaziantep'in en fazla ihracat yapan 10 il arasında 2017 temmuz ayında altıncı, yılın ilk 7 ayındaysa 5'inci sırada yer aldığına değinen Konukoğlu, "İhracattaki başarımız ve büyümemizde katkısı olan bütün sanayicilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Adil Sani Konukoğlu, 2016 yılında yaşanan hain darbe teşebbüsüne rağmen üretimin, ihracatın ve istihdamın artmasının ülke ekonomisinin gücünü ve ekonomi yönetiminin başarısını ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye rekabetten hiçbir zaman korkmadan yoluna devam ediyor. Ar-Ge, marka ve inovasyon projeleriyle sanayicilerimizin girişimciliği sayesinde bu başarılara imza atıyoruz. Bunda hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımların çok büyük katkısı vardır. Bu katkılar arttıkça sanayiciler olarak bizler, daha fazla üretim ve ihracat yapacağız. Yeter ki el ele, omuz omuza vererek çalışmaya ve üretmeye devam edelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.