Gaziantep

Yaz tatilini spor yaparak değerlendiriyorlar

13:56 07 Ağustos 2017
Yaz tatilini spor yaparak değerlendiriyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve doğa ile iç içe geçirmeleri için 16 bin çocuğu sporla buluşturdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü organizesinde Erikçe Ormanları Kamp Eğitim Merkezi’nde kurulan 3'er günlük kampa davet edilen 9-15 yaş arası çocuklar, zor şartlarla başa çıkma konularında eğitim aldı.

Eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen uygulamalarda, birbirinden zorlu engelleri tek başlarına geçen çocuklar, kimi zaman ip parkuru ve tırmanma duvarını aşıyor, kimi zaman da ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalıştı.

Kampta iki kişilik çadırlarda kalan kursiyerler, eğitici oyunlar oynayarak zihinlerini dinlendirme ve kültür-sanat etkinlikleri kapsamında üstü açık otobüsle şehir turu yaparak, müzeleri gezme fırsatı da buldu.

Kampları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan etkinliklerin amacına ulaştığını ifade etti.

Kampların çocuklara ve gençlere olumlu etki sağladığını belirten Şahin, gençlerin yaz dönemini daha dinamik bir şekilde geçirmelerini sağladıklarını vurguladı.

Kamp yetkilileri de okçuluk, oryantiring (harita yardımıyla yön bulma), dağ bisikleti gibi etkinliklerin yanı sıra eğitsel oyunlar oynattıklarını belirtti.

Kapta 10 kişilik grupların olduğunu ve her grubun başında bir doğa lideri olduğunu aktaran yetkililer, 2 gün boyunca elektrik olmadan doğayla iç içe yaşadıklarını ifade etti.

Yetkililer, kampa sadece Gaziantep'ten değil şehir dışından da taleplerin olduğunu belirterek, "Baba-çocuk, ailemle hafta sonları kamptayız programları düzenliyoruz. İnternet sitemizden online olarak başvuran herkesi kampımıza almaya ve elimizden geldiğince doğayı sevdirmeye çalışıyoruz. Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılanlar oluyor." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.