Gaziantep

Sanayi üretim endeksindeki artış

16:30 08 Ağustos 2017
Sanayi üretim endeksindeki artış

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sanayi üretim endeksindeki artışın ekonomik büyümeyi destekleyeceğini belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretiminin yüzde 1,7 arttığına ve bu artışın son çeyreğe de yansıyacağına işaret etti.

Üretimin ekonominin en temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Üretim, yeni yatırım demektir. Yatırımın olduğu yerde istihdam vardır. Bunların hepsinin olduğu yerde iyi bir ekonomi, güvenilir bir ekonomi vardır. Güvenilir ekonomi, gelişen, büyüyen bir ülke demektir." ifadelerini kullandı.

Sanayi üretimindeki artışın ileriki dönemde daha büyük rakamlara ulaşacağını kaydeden Konukoğlu, "Sanayide çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin daha hızlı büyümesine katkı sağlayacak adımlar atıldıkça sanayide çarklar daha hızlı dönecektir. Sanayi üretim endeksinin aylık bazda yüzde 3,4 yükselmesi ekonomik büyümeyi destekleyecektir." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.