Gaziantep

Gaziantep'te eski su boruları değiştiriliyor

16:49 14 Ağustos 2017
Gaziantep'te eski su boruları değiştiriliyor

Şehir merkezinde 40 yıldan bu yana hizmet veren ancak eskimesinden dolayı sık sık arızalanan ve su kayıbına neden olan içme suyu boruları değiştiriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından şehrin değişik bölgelerinde yapılan araştırmalarda eskimiş beton borular çelik borularla değiştiriliyor.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nın 200 metrelik kısmı yenileyen GASKİ görevlileri, devamında 1 kilometrelik Fevzi Çakmak Bulvarı’nın içme suyu borularını değiştiriyor.

Fikri Paşa ile Hasip Dürrü caddelerindeki 2 kilometrelik kısımda içme suyu borularını değiştirecek görevliler, kentin diğer alanlarındaki eskiyen boruları da değiştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Kartalkaya Barajı’ndan şehre gelen ve şehir içinde bulunan eski su borularını değiştirdiklerini belirterek, "Tabi bunu gerçekleştirirken herhangi bir su kesintisine gitmiyoruz. Hem eski boruları değiştiriyoruz hem de şehrin içme suyunu sağlıyoruz. Bu değişimleri yaparken vatandaşlarımız rahat olsunlar, hiçbir su kesintisine gitmiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.