Gaziantep

Büyükşehir Belediyesinden ilçelere 30 köprü ve menfez

14:01 16 Ağustos 2017
Büyükşehir Belediyesinden ilçelere 30 köprü ve menfez

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince ilçelere köprü ve menfez yapılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yol, imarlı yol, arazi yolu yapımına destek amaçlı ilçelerde önem arz eden yerlere köprü ve menfez yapımı başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı ekipleri, ilk etapta Araban Karapınar Köprüsü ve Tokdemir Köprüsü'nün yapımını tamamladı.

Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, Oğuzeli, İslahiye ve Yavuzeli'nde köprü ve menfez yapım çalışmasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı zamanda köylerde menfez yapımını sürdürüyor.

D-400 çevre yolu ile eski Nizip yolunu bağlayan Nizip ilçe çevre yolu niteliğindeki 35 metrelik Nizip Köprüsü, bölgedeki vatandaşların D-400 karayoluyla bağlantısını sağlayacak. Yeni imar yolu açma çalışmaları kapsamında yapılan köprüden dere geçişinin sağlanması amaçlanıyor.

Merkez ilçelerden Oğuzeli'nde yeni yerleşim alanı olan Kurtuluş Mahallesi ve eski mezarlık önüne imar alandan dere geçişlerinin sağlanması için iki köprü yapıldı.

Kayabaşı, Tandır, Yağızlar ve Hasanlök mahallelerine ulaşımın daha kolay sağlanması için eski köprü genişletilerek tek şeritten çift şeride çıkarıldı. Köprünün yapımıyla bölgede olası su taşkınları ve oluşabilecek yol kapanmaları önlendi.

İslahiye Köprüsü ise 9 metre genişlik ve 51 metre uzunluğa çıkartılarak yeni bir görünüme kavuştu.

Araban ilçesinde bulunan ve toplamda 60 metre uzunluğunda olan Karapınar Köprüsü, bölgenin trafik sorununu asgariye indirdi. Bir gidiş, bir geliş iki şeritli olarak yapılan Karapınar Köprüsü, mesire alanı, Körhacıobası ve Hatunobası mahallelerine geçişi de sağlıyor. Daha önce çok dar ve kısa olan Karapınar Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından 12,5 metre genişlik, 61 metre uzunluğa çıkartılarak ulaşıma açık hale getirildi.

Yavuzeli ilçesini Pazarcık'a bağlayan yol üzerinde olan Yavuzeli köprüsündeyse 50 kilometrelik yol kısaltılarak 27 kilometreye düşürülüyor. Köprü, Yavuzeli ile Pazarcık arasındaki mesafeyi yarı yarıya indirecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.