Gaziantep

Başkan Şahin LYS'de başarı gösteren GASMEK kursiyerleriyle buluştu

18:17 23 Ağustos 2017
Başkan Şahin LYS'de başarı gösteren GASMEK kursiyerleriyle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (GASMEK) devam ederek, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılı olan öğrencilerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, annesinin kendisini okutmak için "Antep işi" işlediğini anlattı.

Büyükşehir bütçesinin yüzde 10'unu kurslara ayırdıklarını belirten Başkan Şahin şöyle konuştu:

"Cemaat, dershaneleri kullanarak nasıl hain bir terör örgütüne dönüştüğünü 15 Temmuz'da bizlere gösterdi. FETÖ gerçeğiyle karşı karşıyayız. Kutsallarımızı kullanarak evlatlarımızı, ailelerinden çaldılar. Böyle bir sonuca karşı yeni modeller geliştirmemiz gerekiyordu, bunun için çok çalıştık. 'Bu alanda en iyisini yapalım' dedik. Seçildiğimiz ilk yılda çok mücadele ettik, belediyenin eğitim alanındaki birimini FETÖ'dan kurtardık. Çünkü sistemin içerisine girmişlerdi, sosyal alanda çok etkinlerdi, bu model üzerinde çalıştık ve başardık."

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy da GASMEK hakkında bilgi vererek, "Öğretmenlerimizi artık sınavla alıyoruz. Başarılı öğretmenlerle, başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Son 2 yılda ciddi anlamda LYS, TEOG ve YGS'de başarı oranımız yüzde 80'leri buldu. Şu an 5 bin civarında ortaokul, LYS ve YGS öğrencimiz var." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.