Gaziantep

Kurban Bayramı'na doğru

13:01 25 Ağustos 2017
Kurban Bayramı'na doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram boyunca belediyeye ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olacak. Arife günü de Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlıklarına ücretsiz taşıma hizmeti verilecek.

Merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda gül, çam fidanı ile Yasin’i Şerif ücretsiz dağıtılacak. Refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu "Kurban Yakalama Timi" kuruldu. Bayram süresince hizmet verecek olan tim, kaçan hayvanları iğne ile uyuşturarak sahiplerine teslim edecek.

Vatandaşlar arife gününden bayram sonuna kadar "Alo 153" hattından görevli ekibe ulaşıp, şikayetlerini de bildirebilecek.

Belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri, kentin ana arterleri özellikle cadde ile sokaklarda kesimlerin olmaması noktasında denetimler sıklaştırılacak. Bu arada Kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente gelen ziyaretçilere kesintisiz hizmet sunmak amacıyla bayramlarda başlatılan "Nöbetçi İşletme" uygulaması bu bayramda da devam edecek.

Belediye tarafından başlatılan ve turistler tarafından memnuniyetle karşılanan bu uygulamayla restoranlar, kafeler, kuruyemişçiler, baharatçılar, alışveriş merkezleri, kuaförler, turistik hanlar, hediyelik eşya satan işletmelerle turistik mekanlar bayram boyunca açık olacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.