Gaziantep

Gaziantepli inşaatçılar dünyaya açılacak

14:20 17 Eylül 2017
Gaziantepli inÅŸaatçılar dünyaya açılacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, "İnşaat sektörü 50’yi aşkın sektörü doğrudan etkiliyor. Bu yüzden ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve kendisiyle birlikte pek çok sektörü de geliştiren inşaat sektörünün önünün açılması ve desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Güllüoğlu, yazılı açıklamasında, "Gaziantep İnşaat Sektörünün Dış Pazarlara Açılımı" projesiyle inşaat sektörüne küresel bakış açısı kazandırmak istediklerini belirtti.

İnşaat sektörünün Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Güllüoğlu, hayata geçirecekleri projeyle Gaziantep inşaat sektörünün dış pazarlara açılmasını sağlayarak pazardan pay almasını amaçladıklarını kaydetti.

Sektörün yerelde birçok başarıya imza atmasına karşın, ulusal ve uluslararası arenadaki pazarlardan yeteri kadar pay alamadığına dikkati çeken Güllüoğlu, şunları kaydetti:

"İnşaat sektörü 50’yi aşkın sektörü doğrudan etkiliyor. Bu yüzden ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve kendisiyle birlikte pek çok sektörü de geliştiren inşaat sektörünün önünün açılması ve desteklenmesi gerekiyor. Proje ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yoluyla sürdürülebilir hizmet ihracatı geliştirme kabiliyeti kazanacak, kurumsal kapasitelerini geliştirmek yoluyla uluslararası rekabet edebilirliklerini artıracaklar. Ayrıca firmalar özellikle uluslararası pazarlarda iş yapma kabiliyetinin kazanılması konusunda ne tür sorunlar ve engeller ile karşılaştıklarını ve çözüm önerilerini objektif ve bilimsel bir yolla görmüş olacaklar. Ayrıca sorun ve ihtiyaç analizi neticesinde ortaya çıkacak öncelikli konular kapsamında proje yararlanıcısı firmalara ve çalışanlarına çeşitli iş ve kapasite geliştirme eğitimleri verilerek hizmet çeşitliliklerinin yanında kalitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Danışmanlık hizmeti yoluyla da firmalara bire bir destekte bulunulacak."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.