Gaziantep

TCDD lojmanlarının onarımına ödül

10:42 27 Eylül 2017
TCDD lojmanlarının onarımına ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen yarışmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, cumhuriyet dönemi yapıları Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) lojmanlarının onarımı dolayısıyla ödül verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Kentler Birliğince düzenlenen "Tarihi ve Tültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda dereceye girenler belirlendi.

Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin TCDD lojmanları restorasyon projesine, "Uygulama Ödülü" verildi. 69 belediyeden 82 uygulama, 62 proje dalında olmak üzere toplamda 143 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda, Büyükşehir Belediyesinin TCDD lojmanları için yürüttüğü restorasyon projesi, mimarlık ve cumhuriyet dönemi mirasının korunması çerçevesinde ödüle layık görüldü.

Juri tarafından, cumhuriyet dönemine ait eserlerin korunması ve restorasyonla yaşatılmasına yönelik çalışmaların az sayıda olduğu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yöndeki projesininse örnek teşkil ettiği ifade edilerek, ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesince atıl durumdaki 6 TCDD lojmanı restore edilerek, farklı alanlarda kullanılması ve cumhuriyet dönemi yapısının korunması sağlanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.