Gaziantep

Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi yapımı

11:07 27 Eylül 2017
Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi yapımı

Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi inşaatı için temel çalışmasına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi inşaatı için temel çalışmasına başlandı.

Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi, Antep Savunması'nın kahmanlarının anılarını canlandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, "dünyada ilk" olması hedeflenen müze için Rus ressam Aleksander Samsonov'un çizimlerine devam ettiğini ifade etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Cihan, Gaziantep Kalesi yakınlarında, yıkılan askeri lojmanların yerine kurulacak müzenin, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydetti.

Müzede ayrıca, diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümlerin de yer alacağını aktaran Cihan, şöyle devam etti:

"Gaziantep'in yaşadığı zulüm ve gösterdiği kahramanlığın sergilenmesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi, yağlı boya tekniğiyle yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak, hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak. Antep Savunması'nın anlatılacağı panorama müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralık 2018'de ziyarete açılacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.