Gaziantep

GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerini bekliyor

14:00 04 Ekim 2017
GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerini bekliyor

Gaziantep'te çevre iller ve ilçeler için yatılı ve kent için normal eğitim veren GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunca yeterli kontenjan bulunduğu belirtilerek, burada öğrenim görmek isteyen öğrencilere bir çağrı yapıldı.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunun 1954-55 eğitim öğretim yılında hizmete girdiği ifade edilerek, 63 yıllık köklü ve şerefli mazisiyle görme engellilere hizmet ettiği aktarıldı.

Yatılı ve gündüzlü bir eğitim kurumu olan okulun kamu ve özel sektördeki hizmet alanlarına yetiştirdiği görme engellilerle üretime katkı sunduğu kaydedilen açıklamada, çeşitli sosyal etkinliklerin de bulunduğu okul sayesinde görmeyenlerin sosyal hayatta "biz de varız" dedikleri ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Okulumuz, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olmak üzere üç kademeyi bünyesinde bulundurmaktadır. Anasınıfına 48-72 aylık görme engellileri kabul etmekte ve uygun kontenjanı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve memleketimizde uygulanan eğitim öğretim müfredatı bizim okulumuzda da noksansız bir şekilde uygulanmaktadır. Sınıflar onar kişilik olup, eğitim öğretim Braille alfabeyle sürdürülmektedir. Az gören öğrencilerimizin görme kalıntılarından da onların eğitiminde yararlanılmaktadır. Normal okullarda olduğu gibi ders kitapları ve diğer eğitim ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca okulda, hafif düzey ve orta-ağır düzey görme engelli öğrencilere de eğitim öğretim hizmetleri verilmekte ve fırsat eşitliğinden yararlandırılmaktadır.

Okul öğrencilerinin gündüzlü,Gaziantep'te ikamet edenler servis araçlarıyla taşınmakta, yatılı olanları da okul pansiyonunda barındırılmaktadır. Tüm ihtiyaçları devletimizin desteğiyle giderilmektedir. Yatılı öğrencilerimiz için yeterli kontenjan söz konusudur."

Okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal aktiviteler, toplumsal yaşam becerileri ve öğrencinin kendi kendisine yetebileceği beceriler kazanmalarına yönelik çalışmaların da yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Öz bakım becerileri, bağımsız hareket etkinlikleri, sportif faaliyetler, müzik ve el sanatlarına yönelik etkinlikler bunlardan bazılarıdır. Okul, eğitimde diğer eğitim kurumlarıyla da yarışır durumdadır. 2016-2017 yılı sonu itibarıyla TEOG'da hatırı sayılır bir derece elde etmiş ve mezun ettiği 12 öğrenciyi de Anadolu liselerine yerleştirmiştir. Tek amacı, görmeyenlerin eğitim öğretimden en üst düzeyde yararlanması ve hayata hazır hale gelerek kendi kendine yeten ve üreten bir vatandaş olmasını hedefleyen okulumuz, Gaziantep ili ve ilçeleri yanında çevre illerden, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Hatay, öğrencilerini beklemekte olup tüm kademelerde mevcut kontenjanımız bulunmaktadır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.