Gaziantep

Cumhuriyet Bayramı'na doğru

11:57 26 Ekim 2017
Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirtti.

Topçuoğlu, cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin namusu olduğunu ve cumhuriyetin, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücüyle mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferi olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve gazileri sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andıklarını dile getiren Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin geldiği süreç göz önüne alındığında, bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti bulunduğu coğrafyanın en güçlü devletlerinden birisi olup ekonomik büyüme açısından bakıldığı zaman ise dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır. Sahip olduğumuz en önemli değerlerden birisinin de genç ve dinamik bir nüfus yapısı olduğunu gözardı etmeden önümüzdeki süreçlerde ülkemizin kalkınması, ekonomimizin güçlenmesi ve 21’inci yüzyıl standartlarının yakalanması için her zamankinden daha fazla çalışmaya, üretmeye ve çaba göstermeye ihtiyacımız var."

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da yayımladığı mesajda, Büyük Önder Atatürk’ün, "Türk milletine layık yönetim biçimi" olarak kuruluşunu ilan ettiği Cumhuriyetin 94. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Şehitlerimizin emaneti olan cumhuriyetimize sahip çıkmak, bağımsızlığımızın değerini bilen ve egemenliğini tarihi boyunca koruyan bir milletin mensupları olarak hepimizin asli görevidir. Egemenliğini tarih boyunca koruyan bu millet, 1923 yılında yerli işbirlikçilerle birlikte hareket edenler karşısında koruduğu vatanı, 2016 15 Temmuz’unda yabancı işbirlikçilerle birlikte hareket eden hainlere karşı korumuştur. Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu zafer sonrası 94 yıl önce tüm dünyaya ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizi, 15 Temmuz 2016’da nasıl koruduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olmanın gururu ve gücü ile çalışmaya, üretmeye ve tek yürek olmaya devam etmeliyiz. Milletimizin her ferdini saygın ve eşit birey haline getiren Cumhuriyeti kurarak bizlere değer katan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları rahmet ve minnetle anarak, yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.