Gaziantep

Gaziantep'te "Çelik Yapı" sempozyumu düzenlendi

16:04 26 Ekim 2017
Gaziantep'te "Çelik Yapı" sempozyumu düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, çelik malzemesinin yapı üretimindeki payı mutlaka artırılması gerektiğini bildirdi.

Gökçe, odanın Gaziantep şubesince Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen "+7. Çelik yapılar Sempozyumu"nun açılışındaki konuşmasında, sektördeki gelişmelere ayak uydurabilmenin meslek temsilcilerinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını dile getirdi.

Bu yüzden teknolojiyi yakından takip ettiklerini anlatan Gökçe, düzenlenen sempozyumun da bu anlamdaki önemli çalışmalardan birisi olduğunu söyledi.

Çelik yapı üretiminin her geçen gün piyasada daha fazla yer bulduğunu ancak gelinen sürecin Türkiye'nin gelişmesine göre yeterli olmadığını ifade eden Gökçe, "Çelik malzemesinin yapı üretimindeki payı mutlaka artırılmalı. Bu yüzden çelik yapı teknolojileri ve alt yapısı odasımızın ilk gündem maddelerindendir. Yeni üretilecek çelik yapıların depreme uygunluğunun sağlanması son derece önemlidir. çelik yapılara ilişkin düzenlenen çeşitli etkinliklerle beraber yapı sektöründe olumlu yansımalar izliyoruz." diye konuştu.

Çeşitli oturumlarla devam eden sempozyuma Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.