Gaziantep

GAÜN dünyanın önde gelen global üniversiteleri arasında

15:16 31 Ekim 2017
GAÜN dünyanın önde gelen global üniversiteleri arasında

Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN), ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News'in En İyi Global Üniversiteler 2018 sıralamasında, uluslararası işbirliği alanında 32. olduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, US News, En İyi Global Üniversiteler 2018 sıralamasını açıkladı.

GAÜN, uluslararası işbirliği alanında dünyada en önde gelen bin 250 üniversite arasında 32'inci oldu. Yapılan genel sıralamadaysa GAÜN, dünyada 876'ıncı, Türkiye'de ise 14'üncü sırayı aldı.

US News'in "eğitim faaliyetleri odağında" yaptığı, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması"nda, 74 ülkeden bin 250 yükseköğretim kurumunun yer aldığı çalışmada üniversiteler, global/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar ve uluslararası işbirliği başarıları gibi alanları içeren 13 farklı kritere göre değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, GAÜN'ün genel sıralamada listeye Türkiye'den girmeyi başaran 30 üniversite arasında 14'üncü olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Daha da önemlisi uluslarası işbirliği boyutunda dünya sıralamalarında ilk 50 üniversite arasına 32. sıradan girmesi üniversitemiz adına gurur vericidir." ifadesini kullandı.

GAÜN'ün 52 bin öğrencisi bulunduğunu kaydeden Gür, "Dünyanın 107 ülkesinden 3 bin 730 uluslararası öğrencisi olan, Türkiye'nin 3 dilde eğitim veren tek üniversitesidir. Yoğun göç alan şehrimizdeki misafirlerimizin eğitim süreçlerine dahil olabilmesi için gerekli sistemleri kurarak bu olumsuz gibi görünen durumu bilimsel ve teknolojik işbirliklerini geliştirmeye yönelik avantaja çevirebildik. Üniversitemizi uluslararasılaştırmak için ileriye yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Farklı dil, din ve kültürü birlikte ağırlamaktan onur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.