Gaziantep

Organ Bağışı Haftası

09:49 02 Kasım 2017
Organ Bağışı Haftası

Gaziantep Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, il genelinde son 5 yılda 3 bin 600 organ bağışı alındığını ancak bunun nüfusa göre yeterli olmadığını bildirdi.

Yazı, Organ Bağış Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Organlarını bağışlayan kişinin birçok insana yaşama şansı verebildiğini ifade eden Yazı, Gaziantep'te 2012 yılından bugüne 401 karaciğer ve böbrek nakli gerçekleştirildiğini ve bu nakillerde yüzde 98,5 başarı oranıyla dünya standartlarının üstüne çıkıldığını aktardı.

Yazı, Gaziantep'te halen organ nakli yapan iki merkez bulunduğunu, üçüncü merkezin Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılması için başvuru yapıldığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Merkezlerimiz yeterli olmasına rağmen bağış sayısının az olması üzücü bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Son beş yılda il genelinde 3 bin 600 bağış alınmasına rağmen bu bağış sayısı nüfusa göre yeterli değildir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyor, bir hayat kurtarabileceklerini bir kez daha tekrarlıyoruz. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın müdürlüğümüze, ilçe sağlık müdürlüklerimize, bütün hastane, toplum sağlığı merkezleri ile aile sağlığı merkezlerimize başvuruda bulunabileceklerini hatırlatmak istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.