Gaziantep

GTB üyeleri "gtbbazaar.com" ile dünya pazarlarına açılıyor

11:58 02 Kasım 2017
GTB üyeleri "gtbbazaar.com" ile dünya pazarlarına açılıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından kentin tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla oluşturulan "gtbbazaar.com" portalına, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa İşadamları Derneği ve Avrupa Tüm Sanayici ve İş adamları Derneğinin de dahil olduğu bildirildi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "gtbbazaar.com" portalı hizmet ağını genişletiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep'in yöresel ürünlerini sergileme ve tanıtma imkanı sağlayan uygulamanın, farklı ülkelerden çok sayıda alıcı ve satıcıyı aynı platformda buluşturduğunu kaydetti.

Tiryakioğlu, portalın uluslararası alanda daha fazla kullanıcıya ulaşması için tanıtım ve iş birliği çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Bu kapsamda şu ana kadar Türkiye dışında, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa İşadamları Derneği ve Avrupa Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği ile iş birliği yapıldı. Amacımız, ürün ticaretimize yeni bir ivme kazandıracak olan bu sisteme farklı kıtalardan ülkelerin ticari kuruluşlarını da dahil ederek hizmet ağımızı tüm dünya geneline yaymak." ifadelerini kullandı.

- Alıcı ve satıcıları elektronik ortamda buluşturuyor

Kapalı üye sistemiyle çalışan "gtbbazaar.com" e-ticaret uygulamasının kullanıcılara direkt bir ticaret imkanı sağlamadığını, sadece farklı coğrafyalardan alıcı ve satıcıları bir araya getirdiğini anlatan Tiryakioğlu, iki tarafın kendi aralarında anlaşmaları durumunda ticaretin gerekli yasal mevzuatlar çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Portalın özellikle dış ticarete dönük internet sitesi olmayan üyeler için cazip fırsatlar sunduğunu kaydeden Tiryakioğlu, "Farklı ülkelerden alıcıların görebileceği sanal ürün tanıtım mağazaları açma fırsatı sunan uygulamaya, başvuruları kabul edilen firmalar dahil olabiliyor. Sitemiz şu an için Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde hizmet veriyor. İlerleyen dönemlerde ihtiyaca göre dil seçeneğini artırmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.