Gaziantep

Vali Yerlikaya'dan "hayvanları koruma" açıklaması

15:57 02 Kasım 2017
Vali Yerlikaya'dan "hayvanları koruma" açıklaması

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, hayvanların korunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, yazılı açıklamasında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hayvanların rahat yaşamlarını ve onlara iyi muamele edilmesini sağlayarak, acı, ısdırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini amaçladığına vurgu yaptı.

İlde belediyenin ilgili yasa kapsamında sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılatılması konularında hizmet yürüttüğünü belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldıktan ve gerekli tıbbi müdahaleler yapıldıktan sonra sahiplenme talebinde bulunan ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nde öngörülen şartları taşıyan kişilere teslim edilir ve belediyece kayıt altına alınır. Belediyeler sağladıkları bu hizmetten dolayı belli bir ücret talep etmez. Geçici bakımevlerinde on gün süreyle gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbi müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz."

İnsan olabilmenin yolunun yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmek olduğunu belirten Yerlikaya, belediyelerden, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplanması ve bakımı ile ilgili iş ve işlemlerini, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilmesini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.