Gaziantep

Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Kaya’dan Başhekim Zengin’e ziyaret

15:23 15 Kasım 2017
Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Kaya’dan Başhekim Zengin’e ziyaret

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin'e iade-i ziyarette bulundu.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, iş kanununa yönelik yeni çıkarılan arabuluculuk sistemiyle ilgili bilgi alış verişinde bulunulan ziyarette, arabuluculuk sisteminin taşeron işçiler ve hastane idaresi arasında çıkabilecek pürüzlerde ne tür faydalar sağlayabileceği de görüşüldü.

Başhekim Zengin, hastanelerinden kendi rızasıyla ayrılan ya da çıkartılan taşeron işçilerin kıdem tazminatlarının ödenebilmesi için mahkeme kararı gerektiğini dile getirerek "Bu durum mahkemelerin iş yükünün artmasına neden oluyordu. Arabuluculuk sistemiyle mahkemelerin iş yükünün azalacağını düşünmekteyiz. Bu tür görüşmeler, hastanemizin hukuki süreçlerinde daha doğru ve daha hızlı adım atılması yönünde katkı sağlamaktadır. Hukukun duayen isimleriyle yaptığımız bu görüşmeler bizim de ufkumuzu açmaktadır. Ziyaretinden dolayı Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Sayın Yusuf Kaya'ya teşekkürlerimi sunarım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.