Gaziantep

Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere mercimek tohumu

12:15 20 Kasım 2017
Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere mercimek tohumu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Oğuzeli ilçesinde çiftçilere mercimek tohumu dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ve beraberindeki ekip, Oğuzeli Ziraat Odası Başkanlığı önünde çiftçilere mercimek tohumu dağıttı.

İbrahim Yılmaz, bazı ilçelerde nohut, bazılarındaysa mercimek üretilmesine karar verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda ilçede 450 çiftçiye 90 ton mercimek tohumu verdiklerini belirtti.

Dünya genelinde 4,8 milyon ton mercimek üretildiğini, Türkiye'nin üretimininse 350 bin ton dolaylarında olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu da dünya mercimek üretiminin sadece yüzde 7-8'ni karşıladığımızı gösteriyor. Gaziantep'e baktığımız zamansa 12 bin ton dolayında mercimek üretiyoruz. Bu rakamların yeterli olmadığını gördük ve daha çok mercimek ekilmesi gerektiğini düşündük." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Oğuzeli ve Şahinbey ilçelerinde dağıtılan mercimek tohumlarının maliyetinin yüzde 70'lik kısmını Büyükşehir Belediyesinin karşıladığını kaydetti.

İbrahim Yılmaz, "Fırat-87" çeşidi mercimeğin 13 bin dekara ekileceğini ve bu tarımdan bin 700 ton civarında üretim yapılmasını beklediklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.